PETER GALLWAY – GRACE STREET

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

De Amerikaanse singer-songwriter en producer Peter Gallway woont reeds enkele jaren in Rockland, Maine, samen met zijn echtgenote en eveneens zangeres en songschrijfster Annie Gallup. Samen hebben ze gedurende bijna twee decennia opgetreden onder de groepsnaam ‘Hat Check Girl’ en daarnaast werden er door beiden op regelmatige basis soloplaten uitgebracht. Toen Annie Gallup enkele jaren geleden ernstig begon te lijden onder de infectieziekte van Lyme moest ze haar muzikale activiteiten heel sterk terugschroeven en zelfs ‘on hold’ zetten.

Maar Peter Gallway bleef songs schrijven en opnemen op diverse platen die als soloalbums werden uitgebracht met “Feels Like Religion” in 2017 als laatste of die met zijn groep verschenen als ‘Peter Gallway & The Real Band’ zoals de meest recente albums “Reach For It” in 2019 en “It’s Deliberate” van vorig jaar in de zomer. Zijn poëtische songteksten zijn door de jaren heen een begrip geworden in muziekland en heel wat van zijn liedjes werden intussen door andere artiesten gecoverd, zoals o.a. Bette Midler en Kenny Rogers.

Zijn splinternieuwe realisatie is het live in zijn thuisstudio opgenomen soloalbum “Grace Street” waarop hij tien nummers uit zijn rijke repertoire heeft verzameld die hij hier enkel met de sobere begeleiding van zijn elektrische ‘Godin 5th Avenue’-gitaar brengt. Het nostalgisch terugblikkende “Just Think Back”, één van deze songs componeerde Peter Gallway samen met zijn vrouwtje Annie Gallup voor het ‘Hat Check Girl’-album “Road To Red Point”.

Twee liedjes uit deze nieuwe plaat hebben we hier toegevoegd op audiovideo: eerst hoort u de openingstrack “Under Those Trees” en daarna het aan de in maart 2020 overleden Amerikaanse singer-songwriter Eric Taylor opgedragen nummer “Texas” waar die zijn hele leven lang woonde. Taylor was net als Peter Gallway een muzikant die gekend was omwille van zijn ‘spoken word’-vertelstijl in anekdotische liedjes. Ook Joni Mitchell werd vereerd met een song op deze plaat via het nummer “Steel Clouds And Cold Cold Rain”.

De titeltrack “It’s Deliberate” van de vorig jaar met zijn band uitgebrachte plaat staat eveneens op de tracklijst van dit album, weliswaar is haast volledig uitgeklede akoestische versie. De beluistering van de songs op “Grace Street” brengt de luisteraar in een melancholische stemming die rust en intimiteit uitstraalt via nummers als het op de derde video in een uit 2018 daterende live-uitvoering te zien en te horen “Up In The County”. Helemaal aan het einde worden we nog even zachtjes meegesleurd in de besloten muzikale wereld van Peter Gallway met de knappe liedjes “You’ve Got Your Heart”, “Not This Time” en de prachtige song “Nine Bridges” die eerder ook al de openingstrack was op zijn in 2009 uitgebrachte soloplaat “Manhattan Nocturne”.

(valsam)
“We have known the American singer-songwriter Peter Gallway already for several decennia as a solo performer, as a member of the duo ‘Hat Check Girl’ with his wife Annie Gallup, as frontman of his own ‘The Real Band’ and as producer of multiple albums of other artists. On his latest record ‘Grace Street’ he has selected ten songs from his rich songbook and presents them all with a very sober and melancholic live played instrumentation. It is just a fabulous piece of art!“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: PETER GALLWAY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.